Nyheter


2018/08/20

Hjälp oss att bli bättre – tyck till om våra läromedel!

Vårt förlag Gästakademien producerar läromedel för branschens grundläggande utbildningar inom gymnasieskolan och för olika typer av vidareutbildning och specialisering. Vår ambition är att kontinuerligt utveckla läromedlen utifrån efterfrågan. Därför gör vi nu en marknadsundersökning bland lärare som undervisar på branschutbildning inom besöksnäringen. Vi vill gärna veta vad du tycker.Det skulle vara till stor hjälp för […]

Läs mer

2018/06/21

”Gesällen är bra att ha på sikt.”

Nicklas von Elling är kock och har just klarat gesällprovet efter tre nervösa dagar med teoretiska och praktiska prövningar. Nu har han det brev som kan ge honom förtur till drömjobbet eller hjälpa honom in på en eftertraktad utbildning. – Jag kände direkt att kockyrket var min grej. Det finns många kockar men få matlagare, […]

Läs mer

2018/02/06

UHR söker tävlande till Euroskills i Budapest 2018

Visst vill du vara med i Sveriges viktigaste landslag? Vi söker dig som arbetar med servering eller matlagning inom hotell och restaurang och som vill representera Sverige i yrkestävlingen Euroskills (Yrkes-EM) i Budapest 26-28 september 2018. I Euroskills tävlar 1 200 ungdomar från hela Europa i cirka femtio olika yrkesgrenar. Sverige representeras genom Yrkeslandslaget – […]

Läs mer

2017/11/20

Yrkesbedömarkonferens 2017

      Navet i branschens modell för att validera yrkeskompetens är de professionella yrkesbedömarna. När de har certifierats kan de stötta och synliggöra kompetenser som är viktiga för att få in fler professionella som kan vara med och utveckla besöksnäringen. Varje år bjuder UHR utbildning in till en yrkesbedömarkonferens.Syftet med konferensen är att yrkesbedömare […]

Läs mer

2017/11/07

Den som valideras och får gesäll får garanterat en bra anställning

Mikael Enfors är Food & Beverage Manager på Hotell Lappland. Han har egen erfarenhet att vara kocklärling för att sedan, under rigorös kontroll, ta gesäll. Det var på åttiotalet. Med gesällbrevet i hand fick han bättre lön, praktik i Frankrike och snart jobb som spischef på Operakällaren. Idag har Mikael har bestämt sig för att ge […]

Läs mer

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm