fbpx

Forskningsbiblioteket


Forskningsbiblioteket består av Besöksnäringens forskning- och utvecklingsfonds (BFUF) gedigna bibliotek. BFUF ska främja vetenskaplig forskning, innovationer och utvecklingsprojekt som gagnar företag och anställda inom den svenska besöksnäringen och som bidrar till en positiv utveckling av näringen.

BFUF finansierar forsknings-och utvecklingsprojekt vid svenska lärosäten. Resultat från flera projekt finns sammanfattade i BFUFs rapportserie. De används av en bred grupp aktörer, inte minst av många lärare och studenter som kurslitteratur på såväl på yrkes- som universitetsutbildningar. Rapporterna är gratis att ladda ner.

 

På BFUF Play möter du forskare som tillsammans med samarbetsparter i besöksnäringen ger en inblick i forskningsresultat från BFUFs projekt. Du kan välja mellan film På 2 minuter, en längre Masterclass och poddversion på cirka 25 minuter.

 

Om BFUF
BFUF (Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond) är svensk besöksnärings eget verktyg för forskning och innovation. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av Visita – svensk besöksnäring och Hotell- och Restaurangfacket (HRF). Besöksnäringens företag bidrar genom parterna årligen med cirka 8 miljoner kronor till fondens verksamhet.

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm