fbpx

Karriärvägar


Världens jobb är inte ett jobb. Det är tusen jobb – och lika många möjligheter.

Karriärmöjligheterna inom branschen är i det närmaste oändliga och slutar inte vid självklara yrken som kock eller receptionist – de innefattar allt från konditor och bergsguide till hotellchef och eventplanerare. Och branschen växer så det knakar – både i Sverige och internationellt. Var man än befinner sig i världen finns det jobb.

Gymnasieprogrammen Hotell och turism samt Restaurang och livsmedel är en ingång till en fantastisk bransch som befinner sig i ständig utveckling och där de som arbetar i branschen får möjligheten att utvecklas i samma takt. Oavsett om du brinner för matlagning och restauranglivet eller drömmer om att jobba som receptionist, hotellmanager eller reseledare så delar de samma startpunkt. Världens Jobb är startpunkten mot utbildningarna som tar dig ut i livet.

Visita, bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom besöksnäringen, har initierat kampanjen Världens jobb!. Visita delar också ut stipendier varje år till elever inom hotell- och restaurangprogrammen samt arrangerar gymnasie-SM.

Besök Världens jobb! här.

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm