fbpx

Nyheter


2017/05/22

Sofie tävlar för Sverige i servering under WorldSkills i oktober

Sofie Langkjaer, 20 år från Södra Sandby i Skåne ska i oktober tävla med det svenska yrkeslandslaget i WorldSkills. WorldSkills anordnas vartannat år och är VM för ungdomar under 23 år där man tävlar i olika yrkesgrenar. Sofie tävlar i grenen Restaurant service. Som coach inför tävlingen har hon Christer Lindeberg till sin hjälp. I […]

Läs mer

2017/05/18

”Utveckling är ett av våra värdeord och då ska det vara på riktigt.”

Karolinska Institutet är ett av de största och mest prestigefulla medicinska universiteten i världen. Här på Karolinskas campus driver Sodexo restaurang och café Jöns Jacob. Mats Pettersson är restaurangchef och har gjort företagets första validering efter att ha utbildats till yrkesbedömare av UHR. Sodexo är ett ett av världens största företag med tjänster inom servicesektorn […]

Läs mer

2017/04/24

I Västra Götaland blir det allt vanligare att använda validering för att hitta kompetenta kockar


En av de branscher som mest törstar efter kompetens är den offentliga måltidsverksamheten. Med allt färre som utbildar sig till kockar och med stora pensionsavgångar framöver är problemet att bemanna köken med kompetenta kockar en stor utmaning. Samtidigt har flera i den befintliga personalstyrkan många års erfarenhet från storkök. Kan validering vara en möjlighet?   […]

Läs mer

2017/03/24

Borås kommun är nöjda: ”Många har arbetat länge – nu kan de titulera sig kock!”

Lena Hansson är enhetschef inom kost- och lokalvård för skola och förskola i Borås stad. För henne och kollegan Susanne Skansen är bristen på kockar ett stort bekymmer. – Vi har satsat på att lära oss valideringsverktyget. Flera av våra medarbetare har de yrkeskunskaper som krävs för kock men saknar en formell utbildning. Men det […]

Läs mer

2017/02/24

Det känns meningsfullt att kunna hjälpa någon att komma igång tycker Abdelkader Dali, Scandic Klara

Abdelkader Dali är köksmästare på Scandic Klara och UHR-certifierad yrkesbedömare. Det innebär att han kan validera en persons kompetens, både för intyg och för gesäll. – När jag validerar någon som är ny i Sverige brukar jag börja med att säga ”glöm det gamla köket”. Matkulturen och recepten skiljer sig åt, köket i Sverige är […]

Läs mer

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm