fbpx

Yrkes-VM 2022 arrangeras i ny tappning


Trots inställt Yrkes-VM i Shanghai kommer nu tävlingen bli av, fast i ny tappning. Detta i form av mästerskapet WorldSkills Competition 2022 Special Edition.

UHR har tidigare meddelat att Yrkes-VM i Shanghai, där UHR:s yrkeslandslag skulle deltagit, ställs in. Arrangörerna bedömde att det inte gick att genomföra tävlingarna som planerat på grund av de fortsatt strikta pandemirestriktionerna.

Efter beslutet har WorldSkills International arbetat för att hitta alternativa lösningar till att genomföra tävlingarna, något som nu resulterat i WorldSkills Competition 2022 Special Edition. Mästerskapet ersätter officiellt Yrkes-VM i Shanghai och innebär att yrkena med tillhörande tävlingsmoment kommer äga rum i olika länder runt om i världen. Tävlingarna har VM-status, vilket betyder att den som tar guld kommer titulera sig WorldSkills Champion.

Tillsammans med coacherna Markus Nyberg, matsalshantverk, Viktor Thulin, matlagning, Eva Lönn, hotellreception tränar Evelina Fäldt, Love Dahl och Emma Billsten för fullt för att nå prispallen och kunna titulera sig som WorldSkills Champion.

 

Foto: Worldskills Sweden. Från vänster: Markus Nyberg och Evelina Fäldt, Viktor Thulin och Love Dahl, Eva Lönn, och Emma Billsten

Tävlingen i yrket hotellreception kommer att hållas i Montreux i Schweiz den 6 – 9 oktober. Tävlingarna i matlagning och matsalshantverk kommer hållas i Luzern i Schweiz mellan den 23 – 26 oktober.

Läs mer om UHR:s yrkeslandslag

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm