fbpx

UHR:s Rikslärarkonferens den 7 till 8 oktober 2022!


På natursköna och historiska Johannesbergs slott, vid Gottröra mellan Uppsala och Norrtälje kommer vi förkovra oss i temat En attraktiv utbildning – en attraktiv bransch Rikslärarkonferensen kommer bjuda på flera inspirerande och kompetenshöjande seminarier med fokus på samverkan mellan skola och bransch, ämnesbetyg, trendspaning, restaurangbranschens hantverk, gymnasieelevers perspektiv och mycket mer. Dessutom kommer det finnas valbara seminarier. 

 Här är några av programpunkterna. Ladda ner programmet i sin helhet här

Hur ska framtidens medarbetare möta framtidens resenär?

Susanne Andersson, Vd från Visit Sweden kommer att dela med sig av den senaste kunskapen kring framtiden resenär. Men också vad näringen behöver för att utvecklas.

Restaurangbranschens hantverket – en fråga om kunnande. 

Lars Eriksson, är servitör och har en PhD i Måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan (RHS), Campus Grythyttan, Örebro universitet. Lars forskningsområde är hantverk och estetisk gestaltning med utgångspunkt i den praktikinriktade forskningen. Under Rikslärarkonferensen kommer han att beskriva olika metoder för att öka kunskapen om restaurangbranschens hantverk.

Ämnesbetyg

Anna Jägberg och Björn Sterner från Skolverket kommer att berätta om ämnesbetyg som ska börja tillämpas under 2025. De kommer också delta i samtal och diskussion om hur vi tillsamman kan göra bransch och utbildning inom besöksnäringen mer attraktiv.

Ungdomsbarometern om gymnasievalet 

Jacob Borssén, arbetar som projektledare och expert på utbildnings- och samhällsfrågor på Ungdomsbarometern. Jacob kommer för att ge en bild av vad dagens ungdomar (15–24 år) förväntar sig av, kräver och prioriterar i sitt framtida arbetsliv och vilken syn unga har på vår bransch. Därutöver kommer Jacob att sammanfatta nyckelinsikterna  från hans föredrag under den digitala konferensen 2021 och lyfta fram några viktiga förändringar som har skett rörande gymnasievalet sedan sist.

Kvalitetssäkring av gymnasiala utbildningar – ett verktyg för att synliggöra utbildningarnas kvalitet 
 

Johanna Schub och Heinz Glöckler som till vardags arbetar som projektledare för kvalitetssäkringsarbete av gymnasieskolor på Visita, kommer bjuda in till ett valbart seminarium. Fokus under seminariet kommer att vara att berätta om möjligheter i kvalitetsarbetet. Men också utmaningar som man kan stöta på och exempel hur man kan möta dessa. 

 

Forskning om besöksnäring – en bra grund för en attraktiv utbildning

Stina Algotson, vd för Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, BFUF, kommer bjuda in till ett valbart seminarium. Stina har skrivit flera metodböcker och lärarhandledningar inom områdena; kreativa näringar, praktiskt sensorisk träning och möten mellan konst/kultur- och näringsliv.

 

Kostnad för konferens med boende 1 natt enkel rum:
4800 kr ex moms

Kostnad för konferensen med boende i delat dubbelrum:
4500 kr/pp ex moms

 

 

 

 

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm