fbpx

Anna Toft Mellerot blev årets yrkeslärare 2022 i kategorin alla yrkesprogram!


Anna Toft Mellerot, yrkeslärare på hotell- och turismprogrammet på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg. Blev årets yrkeslärare 2022 inom samtliga yrkesprogram.

  • Det kändes lite overkligt när jag fick veta att jag är en av pristagarna till Årets Yrkeslärare i år. Som lärare är man van vid att stå i centrum men samtidigt vara väldigt osynlig på samma gång. Att få ett sådant här tack från branschen, WorldSkills Sweden och sina elever är en stor ära. Det betyder jättemycket verkligen.

 

Från vänster till höger, Anna Toft Mellerot, Pontus Slättman, VD WorldSkills Sweden. Foto WorldSkills Sweden

Årets yrkeslärare är ett pris instiftat av WorldSkills Sweden för att uppmärksamma duktiga yrkeslärare. Priset tilldelas årligen en kvinnlig och en manlig lärare som arbetar för att säkerställa hög kvalitet och attraktionskraft på svenska yrkesutbildningar, samt värnar om utbildningarnas framtida välmående. Anna blev årets yrkeslärare inom Hotell- och turismprogrammet och i och med det blev och hon också nominerad av UHR till årets yrkeslärare för alla yrkesprogram.

Annas nominering:  
Anna är en lärare som brinner för sina elever, sin bransch och gymnasieprogrammet hon representerar. Anna arbetar otröttligt för att elever och branschföreträdare ska mötas i personliga möten för en starkare framtid, och uppmuntrar alltid sina elever att orka lite till i skolan. Hon driver arbetet med samarbetspartners framåt, och involverar såväl sina kollegor som elever i kontakten med både branschråd och -kontakter.

Läs mer om utmärkelsen här

Läs mer om Årets yrkeslärare inom HT och RL här

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm