Yrkesbedömarkonferensen för 2018 blev av först i början av 2019. Även i år var vi på Hotell Rival där Head Chef Robin Gesang-Gottowt med kökskollegor bjöd på fantastisk mat.
Yrkesbedömarna är en stolthet för branschen! Under åren har minst 800 validerats och de som inte nått yrkestitel och gesällnivå har fått rekommendationer hur de kan komma vidare, till exempel praktik eller utbildning. Fler och fler kommuner och landsting använder validering för att säkerställa kompetensen hos befintlig personal samt vid nyrekrytering. Därmed har våra certifierade yrkesbedömare försett branschen med kompetens, framför allt kockar.
Utöver för yrket kock används UHR:s branschvalidering även för servering, som också är ett bristyrke, samt för hotellyrkena reception och konferens. UHR har certifierade yrkesbedömare som är redo att bedöma kompetenser mot anställningsbarhet men också de som validerar yrkeskunskaper mot betyg. Mellan 2016 och 2018 har cirka 300 yrkesbedömare certifierats och de finns i samtliga Sveriges 21 län. Många av dem syns på kartan här.
Syftet med konferensen är att yrkesbedömarna årligen ska ges möjlighet att ses och föra dialog med varandra, med UHR utbildning samt med de inbjudna som på olika sätt stöttar branschens validering. Snart planerar vi även att lansera en digital plattform att nätverka. Konferensen som sammanfattade 2018 gick av stapeln i början av 2019. Vi hade otroligt bra diskussioner och lösningar för att driva valideringen framåt som en viktig del i kompetensförsörjningen, framför allt inom det viktiga kockyrket. Här är bilder från en mycket trevlig och givande dag. Fotograf är Per Myrehed.
Instruktioner för översättning av denna sida.
Instructions for translating this page.