fbpx

Yrkes-VM ”Special Edition” 2022 är nu avslutad


WorldSkills Competition 2022 ”Special Edition” ersatte Yrkes-VM i Shanghai och innebar att yrkena med tillhörande tävlingsmoment genomfördes i olika länder runt om i världen. Under mästerskapet tävlade världens skickligaste ungdomar om vem som var bäst i sin yrkesgren. Tävlingen i yrket hotellreception hölls i Montreux i Schweiz den 6 – 9 oktober. Och tävlingarna i matlagning och matsalshantverk arrangerades i Luzern i Schweiz mellan den 23 – 26 oktober.

Evelina Fäldt, matsalshantverk och Emma Billsten hotellreception lyckades kamma hem varsin Medallion for Excellence. Medaljen är en utmärkelse som tilldelas de tävlande som visat prov på excellence och lyckats samla in höga poäng (700 eller över) i respektive yrkeskategori. Konkurrensen var stenhård i köket och tyvärr räckte det inte hela vägen till medalj för Love Dahl i matlagning.   

Foto: Worldskills Sweden. Från vänster till höger: Markus Nyberg, Evelina Fäldt, Viktor Thulin, Love Dahl, Eva Lönn, Emma Billsten

Alla 3 gjorde en fantastisk insats i tävlingen och är goda ambassadörer för sina yrken. Tillsammans med coacherna Markus Nyberg, matsalshantverk, Viktor Thulin, matlagning och Eva Lönn, hotellreception visade alla 3 prov på fantastisk yrkesskicklighet och yrkesstolthet inom respektive yrke.

Läs mer om tävlingen här

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm