fbpx

Hög nivå på de tävlande under Yrkes-SM


10 maj öppnades dörrarna till Arenastaden i Växjö för både tävlande och åskådare. Över 200 ungdomar gör upp om titeln svensk mästare inom 30 olika yrken. 

På det 30 000 kvadratmeter stora evenemangområdet tävlar ungdomar som går eller har gått en yrkesutbildning om titeln svensk mästare inom sitt expertisområde. Syftet med Yrkes-SM är att öka kunskapen, intresset och uppmärksamhet kring utbudet av yrkesutbildningar som finns runt om i Sverige.

UHR fanns självklart på plats och i samverkan med Visita och Kungsmadsskolan i Växjö hade vi en monter där besökarna fick prova på, smaka och ställa frågor om programmen och branschen.

Dessutom arrangerade UHR tävlingar inom yrket kock och sex ungdomar tävlade om titeln svensk mästare i Yrkes-SM. Det var stor konkurrens och hög nivå på de tävlande.

Stort grattis till;

  1. Tilda Svensson, Apelrydsskoln Båstad/ Göteborg
  2. Ludwig Borg, Malmö restaurangskola, Malmö
  3. Paulina Änggren, Sturegymnasiet Halmstad, Heberg

På delad fjärdeplats kom; 

Gustav Pauli, Ester Mosessons gymnasium, Kullavik
Simon Källström, Ester Mosessons gymnasium, Hissingsbacka
Felicia Björkbacka, Hildén Göteborgsoperan, Mölndal

 

Vi ser fram emot att följa de tävlandes lovande karriärer inom besöksnäringen!

Om Yrkes-SM

På Yrkes-SM tävlar hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar mot varandra inom ett femtiotal olika yrken. Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Bakom satsningen står svenskt Näringsliv, LO, Skolverket, Regeringskansliet och Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Mer information: 

https://www.yrkessm.se/om_yrkes-sm/

https://www.yrkessm.se/tidigare-yrkes-sm/

 

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm