fbpx

Webbutbildning från Prevent ”Schyst på jobbet!”


Schyst på jobbet är en digital utbildning för alla som arbetar eller studerar inom besöksnäringen. Utbildningen fokuserar på gemenskap och samarbete och handlar om hur man tillsammans jobbar för en bra arbetsmiljö.  

Utbildningen är framtagen av Prevent. Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK med syfte att förmedla kunskaper som hjälper företagen att förbättra arbetsmiljön. I utbildningen får man lära sig varför det är viktigt med en bra introduktion, planering och rutiner, och god kommunikation med gäster och kollegor.  Man får också lära sig hur man kan hjälpas åt för att hantera och förebygga svåra situationer som stress och kränkningar. 

Till utbildningen hör en handledning och en kortare guide att kan använda för att arbeta med utbildningen i grupp på arbetsplatsen eller vid utbildning.

Målgrupp

Alla som arbetar eller utbildar sig för att arbeta inom besöksnäringen – restauranger, hotell, campingplatser, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar – samt elever och studenter.

Omfattning

Utbildningen består av tre kapitel, tar cirka 75 minuter att gå igenom och avslutas med ett kunskapstest. Ett fjärde kapitel på cirka tjugo minuter vänder sig till chefer, skyddsombud och till de som vill veta mer. Man kan när som helst ta en paus eller återvända till ett tidigare avsnitt för att repetera ett moment.

Till utbildningen

Till utbildningen på engelska 

 

 

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm