fbpx

Nu är det klart!


Ellen Rosdahl, Nelly Alm, och Jonathan Söderlund kommer att representera Sverige i Worldskills i Lyon, Frankrike mellan den 10–15 september 2024, inom yrkena matlagning, hotellreception och matsalshantverk. Från och med nu ingår dem också i det svenska yrkeslandslaget.

Ellen studerade på Restaurang – och livsmedelsprogrammet på Rönnowska skolan i Helsingborg och arbetar just nu på Restaurang Etoile i Stockholm. Nelly studerade på Real Gymnasiet i Stockholm och arbetar på Nordic Light Hotel Stockholm. Jonathan genomförde sin utbildning på Sturegymnasiet i Halmstad och arbetar på Signum i Göteborg.

  • Efter tuffa uttagningstävlingar känns det jätteroligt att vi har ytterligare tre duktiga ungdomar klara för VM. Alla tre har visat prov på yrkesskicklighet och vi tror dom kommer gå långt, säger Kersti Witten och Marina Nilsson från UHR och ansvariga för uttagningstävlingen.

Vi vill också passa på att tacka alla våra sponsorer som gör tävlingen möjlig!

Tack till:

Årets Kock

Arla Unika

Sundqvist

Spring Wine & Spirits

Waynes Coffee

Ellen, Nelly och Jonathans resa mot Lyon 2024 har bara börjat. Dem kommer nu påbörja intensiv träning och bli coachade av våra duktiga coacher.

Om Worldskills i Lyon

I Worldskills tävlar 1 200 unga yrkesverksamma från ca 70 länder i över 50 olika yrkesgrenar under fyra tävlingsdagar. Sverige representeras genom Yrkeslandslaget – Sveriges viktigaste landslag. Det består av cirka 25 deltagare med olika yrkesinriktning. Laget har varit framgångsrikt genom åren.

Om yrkeslandslaget

 

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm