fbpx

Kajsa och Padma blev årets yrkeslärare


Kajsa Ludvigsson, Stockholm och Padma Lavigne Vullings, Gislaved, blev årets yrkeslärare. Priset delades ut vid Rikslärarkonferensen i Ystad i oktober 2019.

Motiveringarna löd:
Hotell och turism
Kajsa Ludvigsson, Realgymnasiet, Stockholm

”Kajsa lyckas entusiasmera elever till lärande och kunskapssökande och för att hon får eleverna att tro på sig själva i den yrkesroll dom utövar. Hon är en bra förebild och delar på ett inspirerande sätt med sig av sina erfarenheter. Hon arbetar ämnesöverskridande med både, svenska, samhälle, historia och är drivande till nya arbetssätt utan för klassrummen.”

Restaurang och livsmedel
Padma Lavigne Vullings, Vuxenutbildningen, Gislaveds kommun

”Padma har en positiv människosyn och värdegrund som innebär att elever blir bemötta med respekt och engagemang. Hon är lösningsfokuserad i sina arbetsmetoder och har stor kompetens i att hitta individuella lösningar för den enskilde eleven. Padma är duktig på att arbeta med språksvaga elever och hittar lösningar för eleven att lära och kunna visa sin yrkeskompetens utan att språket ska vara ett hinder.”


Göran Andersson, ordförande UHR, Kajsa Ludvigsson, Realgymnasiet, Stockholm, Padma Lavigne Vullings, Vuxenutbildningen, Gislaveds kommun och Tim van Dorpel, vice ordförande UHR.

Kajsa och Padma är också nominerade till Årets yrkeslärare i Sverige, där yrkeslärare inom olika områden tävlar mot varandra. Tävlingen avgörs i Stockholm den 28 november.

Utmärkelsen Årets yrkeslärare inom Hotell och turism och Restaurang och livsmedel delades ut för första gången. UHR är initiativtagare till tävlingen. Årets yrkeslärare är instiftat av WorldSkills Sweden med syftet att uppmärksamma duktiga yrkeslärare.

Läs mer om tävlingen Årets yrkeslärare här

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm