fbpx

Guld och silver till besöksnäringen i Yrkes-EM i Gdansk!


Under Yrkes-EM (EuroSkills) tävlade Europas skickligaste ungdomar om vem som var bäst i sina yrkesgrenar. Konkurrensen var stenhård och Utbildningsrådet för hotell och restaurangers (UHR) yrkeslandslag levererade. Evelina Fäldt från Lund, tog hem guld i matsalshantverk och Love Dahl från Stockholm, vann silver i matlagning.

 

I den åttonde upplagan av Euroskills, tävlade runt 600 ungdomar från hela Europa i totalt 43 olika yrken i Gdansk, Polen mellan den 6–8 september. Evelina och Love har tillsammans med coacherna Markus Nyberg, matsalshantverk och Viktor Thulin, Marina Nilsson, matlagning,  tränat inför tävlingen sedan i våras. Evelina och Love har verkligen visat prov på yrkesskicklighet och yrkesstolthet inom respektive yrke.

 

  • Vi är så otroligt stolta över att Love och Evelina visar att svensk yrkesutbildning levererar yrkesskicklighet i den absoluta Europatoppen till vår bransch, säger Pim van Dorpel ordförande för UHR:s arbetsutskott.

 

Evelina och Love är viktiga ambassadörer för svensk yrkesutbildning.  

 

  • Jag har varit supertaggad under hela tävlingen och jag är så oerhört glad och stolt över mig själv att jag tagit guld! Jag hoppas verkligen att många unga upptäcker fördelarna och karriärmöjligheter som ges efter en yrkesutbildning, säger Evelina Fäldt.

 

  • Jag har haft full fokus på tävlingen sedan i våras och det är så roligt att det gett sådan utdelning! Jag väldigt tacksam för all hjälp och stöd jag får i form av sponsorer och annat, det hade inte fungerat utan dem, säger Love Dahl.

 

UHR arrangerar uttagstävlingar under hösten inför Yrkes-VM (WorldsSkills) 2024 och förhoppningsvis ger Evelina och Loves fantastiska prestationer ringar på vattnet för kommande generationer i besöksnäringen.

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm