Sedan studenten 2018 har Evelina Fäldt styrt matsalen på Mat & Destillat i Lund. Som restaurangchef ansvarar hon för att varje gäst får en minnesvärd upplevelse.
”Det bästa med jobbet är mötet med gästen. Man träffar nya människor varje dag och kan skräddarsy deras besök så att det blir precis som de drömt om”, säger Evelina Fäldt.
Hon beskriver restaurangens kök och salong som sin andra familj: ”Mina kollegor är som en extra familj. Vi jobbar långa dagar i högt tempo och hittar alltid nya utmaningar.”
I september 2023 tog Evelina steget ut på den internationella arenan. Förberedelserna inför Yrkes-EM i Gdansk var intensiva, med daglig träning under coach Marcus Nyberg. På avslutningsceremonin hörde hon sitt namn ropas upp. ”Jag var oerhört nervös, men när jag klev upp på pallen kände jag stolthet som är svår att beskriva”, berättar hon.
Med guldet runt halsen stod hon som bäst i Europa, och framtiden har Evelina redan börjat skissa på.
”Min stora dröm är att en dag öppna och driva min egen restaurang där gästen alltid står i centrum.”