fbpx

Elias, Jolanda och William tävlar för Sverige i KAZAN!


Nästa år är det dags för VM i yrkesskicklighet. Tre ungdomar representerar Sverige inom hotell och restaurang.

– De internationella yrkestävlingarna har stor betydelse för att uppmärksamma ungdomar på hur viktig hotell- och restaurangbranschen är för både Sverige och Europa. Det är också ett utmärkt tillfälle för oss för oss att visa resten av världen kvaliteten i vårt svenska utbildningssystem, säger Pim van Dorpel, vice ordförande HRF.

Elias Larsson, 21 år, från Lund tävlar för Sverige i klassen hotellreception i Yrkes-VM (Worldskills) i Kazan den 22 -27 augusti 2019. Elias vann gymnasie-SM i hotellreception år 2017. Till vardags jobbar Elias på Radisson Blu Hotel i Malmö. Elias bakgrund som friidrottare på elitnivå kan komma väl till pass.

Jolanda Edvardsson, 20 år från Åre kommer att tävla i servering. Jolanda vann i gymnasie-SM och i Yrkes-SM 2018 och tävlade senast i Yrkes-EM i Budapest i september. Jolanda är utbildad vid restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Åre gymnasieskola (Jämtlands Gymnasium Åre).

Elias Larsson, Jolanda Edvardsson och William Brittsjö tävlar i Kazan i augusti.

William Brittsjö, 20 år, från Göteborg, tävlar i klassen kock. William är elev i Juniorkocklandslaget och har varit commis till Thomas Sjögren i svenska uttagningen till Bocuse d’Or. William har gått på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg och arbetar i dag på Stockholm fisk.

Läs mer om Yrkes-VM här.

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm