fbpx

Årets yrkeslärare 2021 inom hotell och turism och restaurang och livsmedel.


Katarina Brinte, Malmö Fria Läroverk Malmö är vinnare av utmärkelsen årets yrkeslärare inom hotell och turism och Ann-Cathrin Heimholt, Mimers Hus i Kungälv är vinnare inom restaurang och livsmedel.

” En bekräftelse på allt jag gör och har gjort, gör skillnad”

Foto: Katarina Brinte

Katarina Brinte, Malmö Fria Läroverk Malmö, vann utmärkelsen årets yrkeslärare inom hotell och turism:

– Jag är ödmjukt tacksam att bli uppmärksammad på detta sätt, samtidigt en bekräftelse på allt jag gör och har gjort, gör skillnad. Att jobba med service är det roligaste som finns och jag är så glad att jag genom mitt läraryrke får undervisa och entusiasmera eleverna alla möjligheter som finns i världens roligaste yrken inom Besöksnäringen. 

Ur nomineringen:

Katarinas elever beter sig som om de redan var fullfjädrade servicearbetare. I skolan, i vardagen uppträder de som goda representanter för sitt skrå. Katarina är en mycket lojal medarbetare och kollega som i alla lägen representerar skolan på ett strålande sätt. Katarina arbetar enträget med samarbete över gränserna, hon är den förste att bjuda in till gemensamma projekt.

”Fint erkännande för mig som yrkesmänniska”

Foto: Ann-Cathrine Heimholt

Ann-Cathrin Heimholt, Mimers Hus i Kungälv, vann utmärkelsen årets yrkeslärare inom restaurang och livsmedel:

-Jag har ända sedan mina studier i Grythyttan haft som mål att höja statusen i restaurangbranschen och kunskapsnivån för servering och matsalshantverket. Ett pris som bästa yrkeslärare gör mig väldigt glad och hedrad.

Ur nomineringen:

Ann-Cathrin möter och ser alla elever med nyfikenhet. Hon brinner för branschen och den lågan sprider hon till sina elever. Hon är en förebild och hon sätter alltid eleverna i centrum. Ann-Cathrin är duktig på att kommunicera och är mycket omtyckt av sina kollegor. Ann-Cathrin kommer ständigt med nya förslag på hur verksamheten på skolan kan utvecklas.

Här kan du läsa mer om årets yrkeslärare, ett pris instiftat av Worldskills Sweden.

Övriga nominerade 2021

Årets yrkeslärare 2019

 

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm