Detta är en bok för dig som går på gymnasiets HT och RL program eller för dig som är på väg ut i restaurangbranschen och därför rent professionellt behöver kunna förhålla dig till alkoholbruk på ett ansvarsfullt sätt.
Att arbeta med alkohol i någon form, oavsett om man producerar, säljer, marknadsför eller serverar innebär ett stort ansvar. Att inte känna till och arbeta efter alkohollagens bestämmelser, kan leda till att du får böter, förlorar ditt jobb eller att din arbetsgivare förlorar rätten att servera alkohol Boken beskriver svensk alkoholhistoria och berättar hur vi fick de lagar vi har idag. Du hittar också övningar och resonemang om alkoholens fördelar och nackdelar samt svar på frågor om missbruk och beroende.
I slutet av boken finns alkohollagen och förklaringar till hur man tillämpar den i verkligheten. Kort sagt den nödvändiga kunskap som krävs för att kunna sköta ett framtida jobb på en restaurang eller för att driva bar- eller restaurangverksamhet.
Utgiven 2014
Författare: Milena Bergqvist
Pris inklusive 6 % moms