fbpx

Lille 2014


ueroskillslonn I Euroskills 2014 som hölls i helgen tävlade ungdomar upp till 25 år i yrkesskicklighet. Sabina Nykänen som tävlade i receptionistyrket vann silvermedaljen. Sabina arbetar på Elite Hotels of Sweden i Malmö som receptionist och bokningsagent.    Silvermedaljören gick Turism- och hotellprogrammet på gymnasieskolan Vipan i Lund och blev intresserad av receptionistyrket under sin praktik. I år medverkade hela 27 länder i 40 olika yrkeskategorier. Tävlingen är ett tillfälle för erfarenhets- och kunskapsutbyte för de deltagande länderna, internationella industripartners, myndigheter och utbildningsinstitutioner.

  • Sabina är en fantastisk förebild för branschen. Vi gratulerar Sabina till silvermedaljen och tror absolut att hon kan inspirera våra ungdomar att söka sig till besöksnärings många yrken och karriärsmöjligheter, säger Peter Thomelius, utbildningschef på Visita.

UHR, hotell- och restaurangbranschens gemensamma yrkesråd, gratulerar Sabina Nykänen till framgången.

  • Grattis Sabina till en välförtjänt silvermedal, säger Ella Niia, förbundsordförande i Hotell- och restaurangfacket. Det är särskilt roligt att vår svenska representant tävlat just i receptionistyrket. Jag hoppas att det innebär att fler får upp ögonen för att det är ett kvalificerat yrke att arbeta i en hotellreception. Det förtjänar att lyftas fram.

  Det svenska yrkeslandslaget tog hem hela 11 medaljer. Mer om de glada vinnarna finns på länken: http://worldskills.se/yrkeslandslaget/   År 2016 blir Sverige för första gången värd för Euroskillstävlingen. Den kommer att hållas i Göteborg på Svenska Mässan och över 700 ungdomar förväntas tävla i de olika yrkeskategorierna.

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm