fbpx

Drycker på menyn


Drycker på menyn är en underhållande bok som innehåller allt du kan tänkas behöva veta om drycker som serveras på restaurang. Boken innefattar en omfångsrik dryckeslista! Här hittar du allt från vatten och aperitif till avec och kaffe. Läs om när och hur man dricker överjäst öl och hur man tillagar ett gott te. Du hittar svar på frågan om rostningens betydelse för kaffe. Botanisera bland vin från olika regioner, lär dig om betydelsen av odlingsförhållanden och lagring, hur du tyder en vinetikett och vad du bör tänka på vid en vinprovning.Boken tar även upp den viktiga frågan om hur en lyckad måltid skapas av kombinationen av mat och dryck, hur försäljning av drycker går till samt hur dryckeslistor byggs upp på ett servicemässigt sätt. Drycker på menyn är framtagen för att vara det kompletta hjälpmedlet vid undervisning om drycker på gymnasieskolan och eftergymnasial utbildning. Boken är även ett utmärkt uppslagsverk för yrkesverksamma och för den vetgiriga livsnjutaren. Författare är Lajla af Trolle som tidigare skrivit Bartender och Passion cocktails. Lajla har arbetat som bartender i femton år, anordnar dryckesprovningar och är en eftersökt konsult för sina kunskaper om alkoholdrycker och drinkar. Hon har bland annat tagit fram nya produkter för Systembolaget. Utgiven 2010 Författare Laijla af Trolle

Pris inklusive 6 % moms

Price: 279 SEK

Loading Uppdaterar varukorg...

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm