fbpx

Branschens validering mot anställningsbarhet


UHR har ett verktyg för att validera kompetensen i yrkena kock, servering, hotellreception och konferens. Under bedömningen ska man klara de uppgifter som hör till verksamheten. För kock är det till exempel matlagningskunskap, hygienkunskap och livsmedelskunskap. Men också att kunna läsa recept och kommunicera. Validering är alltså inte en utbildning utan ett sätt att säkerställa att någon kan det hen säger sig kunna. Genom att man får papper på vad man kan. skapas fler vägar in i vår bransch. För en arbetsgivare betyder det att man kan hitta kvalificerad personal men också fylla kompetensluckor. Läs mer om validering inom hotell och restaurang här

​Validera för ​kompetens

Hitta ​personal och kvalitetssäkra verksamheten.

Läs mer

​Snabbspåret för kock

Branschens validering​ ​​används för att få ut nyanlända i arbete.

Läs mer

Vill du bli yrkesbedömare?

Som utbildad och certifierad yrkesbedömare ​har du branschens förtroende att validera någon inom ditt eget yrke: kock, servering, ​​hotellreception eller - konferens.

Läs mer

Referenser

"Vi ser ett stort behov, även vid rekrytering och provanställning. För oss ger validering mycket värde i förhållande till kostnaden."

Läs mer

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm