Nyheter


2015/11/06

Gesällutdelning i Blå Hallen

Under onsdagen den 4 november 2015 delades det första gesällbrevet i serveringsyrket ut i Blå hallen i Stadshuset enligt nya provbestämmelser. Mottagaren av gesällbrevet, Lina Bergqvist, har arbetat på restaurang i hela sitt liv, men har fram till nu har saknat ett formellt intyg på sin kompetens. De nya provbestämmelserna för gesällprov blev godkända i mitten […]

Läs mer

2015/10/27

UHR får stöd av Arbetsmarknadsdepartementet för att validera nyanlända kockar.

HRF och Visita var först ut att teckna samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen för att underlätta etableringen på arbetsmarknaden för nyanlända i det så kallade Snabbspåret. Nu har parternas gemensamma yrkesråd UHR, beviljats ett statligt stöd på 1,1 miljoner kronor för att genomföra valideringen av kockar. Metoden för validering har tagits fram i ett samarbete mellan Visita […]

Läs mer

2015/10/02

Gymnasielärare och skolledare från hela landet möttes under stor konferens om hotell- och restaurangbranschen

Malmö Högskola och UHR genomförde den 12:e riksomfattande konferensen för yrkeslärare inom, kök, servering, hotell och turism på Vår Gård i Saltsjöbaden. Konferensen startades med att Katarina Romell hälsade deltagarna välkomna via videolänk. Anna Hag (strateg) på Visita fortsatte med att berätta om betydelsen av att det finns kompetenta medarbetare till vår bransch där behovet av utbildade […]

Läs mer

2015/09/30

HRF och Visita är första bransch ut med Snabbspår

HRF och Visita är först ut att teckna samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen för att underlätta etableringen på arbetsmarknaden för nyanlända i det så kallade Snabbspåret. Arbetsmarknadens parter inom hotell och restaurangbranschen, HRF och Visita har under några år arbetet fram en metod för att erkänna yrkeskunskaper erhållna utanför de traditionella utbildningssystemen. Metoden handlar om att synliggöra […]

Läs mer

2015/09/04

Eriks Gondolen först ut med gesällbrev i serveringsyrket

Idag råder det stor arbetskraftsbrist inom flera yrken i hotell- och restaurangbranschen. Hotell- och restaurangbranschens utbildningsråd, UHR, har därför tagit fram en metod för validering av yrkeskunskaper. Eriks Gondolen i Stockholm först ut i landet med att utfärda gesällbrev inom servering. Eriks Gondolen tar emot sin första gesäll efter att ha blivit certifierade yrkesbedömare. Det […]

Läs mer

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm