Nyheter


2017/05/22

Gustav tävlar för Sverige i matlagning under WorldSkills i oktober

Gustav Leonhardt, 21 år från Stockholm ska i oktober tävla med det svenska yrkeslandslaget i WorldSkills. WorldSkills anordnas vartannat år och är VM för ungdomar under 23 år där man tävlar i olika yrkesgrenar. Gustav tävlar i matlagning. Tidigare har han även tävlat i EuroSkills som gick i Göteborg i december 2016. Då placerade sig Gustav på […]

Läs mer

2017/05/22

Sofie tävlar för Sverige i servering under WorldSkills i oktober

Sofie Langkjaer, 20 år från Södra Sandby i Skåne ska i oktober tävla med det svenska yrkeslandslaget i WorldSkills. WorldSkills anordnas vartannat år och är VM för ungdomar under 23 år där man tävlar i olika yrkesgrenar. Sofie tävlar i grenen Restaurant service. Som coach inför tävlingen har hon Christer Lindeberg till sin hjälp. I […]

Läs mer

2017/05/18

”Utveckling är ett av våra värdeord och då ska det vara på riktigt.”

Karolinska Institutet är ett av de största och mest prestigefulla medicinska universiteten i världen. Här på Karolinskas campus driver Sodexo restaurang och café Jöns Jacob. Mats Pettersson är restaurangchef och har gjort företagets första validering efter att ha utbildats till yrkesbedömare av UHR. Sodexo är ett ett av världens största företag med tjänster inom servicesektorn […]

Läs mer

2017/04/26

”Jag hoppas validering sprider sig till övriga Sverige – kostnadseffektiviteten och karriärmöjligheterna är en win-win.”

Drygt femtio kommuner och stadsdelar samarbetar i Skolmatsakademin för att främja goda matvanor. Man arbetar strategiskt med kunskap, kreativitet och att etablera strukturer. Västra Götaland är långt framme i mat- och måltidsagendan och ligger nu även i fronten för att hitta lösningar på kockbristen.     För tio år sedan var fetma redan ett vanligt […]

Läs mer

2017/04/24

I Västra Götaland blir det allt vanligare att använda validering för att hitta kompetenta kockar


En av de branscher som mest törstar efter kompetens är den offentliga måltidsverksamheten. Med allt färre som utbildar sig till kockar och med stora pensionsavgångar framöver är problemet att bemanna köken med kompetenta kockar en stor utmaning. Samtidigt har flera i den befintliga personalstyrkan många års erfarenhet från storkök. Kan validering vara en möjlighet?   […]

Läs mer

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm