Nyheter


2018/02/19

Allt fler får sina yrkeskunskaper godkända – artikel i DN

Dagens Nyheter, Jobb & Karriär, Helena Sjödin Öberg20180218 Nedan är utdrag ur artikeln, hela artikeln finns att läsa här https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/allt-fler-far-sina-yrkeskunskaper-godkanda/ Vill du veta mer om branschens validering eller bli certifierad yrkesbedömare för yrket kock, servering, hotellreception eller hotellkonferens? Läs mer här! … ”Man kan inte bara sitta och klaga på att det inte finns personal och […]

Läs mer

2018/02/06

UHR söker tävlande till Euroskills i Budapest 2018

Visst vill du vara med i Sveriges viktigaste landslag? Vi söker dig som arbetar med servering eller matlagning inom hotell och restaurang och som vill representera Sverige i yrkestävlingen Euroskills (Yrkes-EM) i Budapest 26-28 september 2018. I Euroskills tävlar 1 200 ungdomar från hela Europa i cirka femtio olika yrkesgrenar. Sverige representeras genom Yrkeslandslaget – […]

Läs mer

2018/01/25

Beställ bok om serveringsyrket.

Detta är en bok för dig som ska arbeta med servering och service på restaurang- och vill vara säker på hantverket. Varför är det så viktigt? Det är känt att när gästen väljer mellan två restauranger med likvärdigt utbud är det den upplevda servicen som avgör. En gäst som känner sig sedd och väl mottagen kommer gärna […]

Läs mer

2017/11/22

Se bilderna och läs kommentarerna från Yrkesbedömarkonferensen 2017!

  Äntligen har hotell- och restaurangbranschens yrkesbedömare och andra som är engagerade i branschens validering samlats. Syftet var att utbyta erfarenheter och informera sig om vad som händer framöver. Vi sågs på hotell Rival där Jesper Henryson, hotelldirektör, välkomnade oss. Det blev en livfull tillställning med många diskussioner och  yrkesbedömare som brinner för att synliggöra kompetenta […]

Läs mer

2017/11/07

Den som valideras och får gesäll får garanterat en bra anställning

Mikael Enfors är Food & Beverage Manager på Hotell Lappland. Han har egen erfarenhet att vara kocklärling för att sedan, under rigorös kontroll, ta gesäll. Det var på åttiotalet. Med gesällbrevet i hand fick han bättre lön, praktik i Frankrike och snart jobb som spischef på Operakällaren. Idag har Mikael har bestämt sig för att ge […]

Läs mer