Nyheter


2017/11/22

Se bilderna och läs kommentarerna från Yrkesbedömarkonferensen 2017!

  Äntligen har hotell- och restaurangbranschens yrkesbedömare och andra som är engagerade i branschens validering samlats. Syftet var att utbyta erfarenheter och informera sig om vad som händer framöver. Vi sågs på hotell Rival där Jesper Henryson, hotelldirektör, välkomnade oss. Det blev en livfull tillställning med många diskussioner och  yrkesbedömare som brinner för att synliggöra kompetenta […]

Läs mer

2017/11/07

Den som valideras och får gesäll får garanterat en bra anställning

Mikael Enfors är Food & Beverage Manager på Hotell Lappland. Han har egen erfarenhet att vara kocklärling för att sedan, under rigorös kontroll, ta gesäll. Det var på åttiotalet. Med gesällbrevet i hand fick han bättre lön, praktik i Frankrike och snart jobb som spischef på Operakällaren. Idag har Mikael har bestämt sig för att ge […]

Läs mer

2017/10/30

Vill du bli yrkesbedömare och få branschens förtroende att validera inom ditt yrke?

 Som utbildad och certifierad yrkesbedömare ​har du branschens förtroende att validera någon inom ditt eget yrke. Är du yrkesverksam eller ett företag och vill arbeta med validering? Då kan du anmäla dig till en dags utbildning som genomförs av UHR Utbildning AB (UHR står för Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger).   Det krävs att du har kunskap […]

Läs mer

2017/07/26

Sodexo vill lösa krav på utbildade kockar med validering

Sodexo är ett ett av världens största företag med tjänster inom servicesektorn. Mats Pettersson har just tagit över jobbet som restaurangchef på Jacob Jöns på Karolinska Institutets campus. – Jag har alltid känt att det har funnits utvecklingsmöjligheter här på Sodexo, säger Mats Pettersson. I utvecklingssamtal med sina medarbetare berättar han alltid att möjligheten till utveckling […]

Läs mer

2017/07/04

Fack och arbetsgivare eniga – validering är framtiden

Göran Andersson sitter i Visitas styrelse och är ordförande i UHR, branschens utbildningsråd. I rådet sitter också HRF, Unionen och KFO. En av de stora frågor rådet har att brottas med är bristen på kompetenta kockar. Det är numera det största bristyrket bland de yrken som inte kräver högskoleutbildning. Vad gör man åt det? Rådet […]

Läs mer