Guld och bronsmedalj till Sverige i Yrkes-EM!


Tävlingen (Euroskills) har pågått under helgen i Budapest. Under mästerskapet tävlade Europas skickligaste ungdomar om vem som var bäst i sin yrkesgren.

Victor Thulin, 22 år, tog hem förstaplatsen i Yrkes-EM inom grenen matlagning och Emil Fäldt kammande hem en bronsmedalj i reception.

Viktor Thulin, kock Foto Worldskills Sweden

Viktor är 22 år och kommer från Staffanstorp. Han gick ut restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasieskolan Vipan i Lund år 2015. Han tävlade och vann i kategorin kock på Yrkes-SM i april 2018. Viktor arbetar just nu som kock på Copenhagen Marriott Hotel.

Emil är 23 år, kommer från Tolånga i Skåne, bor och arbetar i Malmö som Assistant welcome office manager på Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Han gick ut restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasieskolan Vipan i Lund år 2013.

Emil Fäldt, Hotelreception Foto Worldskills Sweden

Med i tävlingen för serveringen var också Jolanda Edvardsson 19 år som bor i Åre där hon är född och uppvuxen. I våras tog hon studenten från restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Åre gymnasieskola (Jämtlands Gymnasium Åre). Hon har arbetat på flera restauranger i Åre och jobbade i Lysekil i sommar. Hon vann i servering vid gymnasie-SM i mars och i Yrkes-SM i april. Denna gång placerade sig Jolanda utanför prispallen, bara två poäng från att får en medalion of excellence.

Jolanda Edvardsson, Servering Foto Worldskills Sweden

Alla tre tävlande gjorde en fantastisk insats i tävlingen och är goda ambassadörer för sina yrken.

Läs mer om Euroskills på www.euroskills2018.com eller på www.worldskillssweden.se

 

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm