Emil Fäldt klar för tävling på Euroskills 2018 i hotellreception.


Emil Fäldt från Malmö kommer att representera Sverige i receptionsyrket i Euroskills i Budapest 26-28 september 2018. Emil studerade yrkesförberedande utbildning på Hotell-och turismprogrammet på gymnasieskolan Vipan i Lund.

  • Emil är 23 år och har lång tävlingserfarenhet i bagaget. Under sin gymnasietid på Vipan tog han guld i både skånska mästerskapet och gymnasie-SM. I NM knep han ett silver! Med Emils vinnarskalle och känsla för service hoppas vi på guld för Sverige i år.

Eva Lönn, coach i reception

Emil säger om sig själv att han alltid har älskat hotell och restaurangbranschen. Redan som ung var han nyfiken på hur saker och ting fungerade på hotell och hur ”alla kan veta allt”. Nu arbetar han som Assistant Welcome Office Manager på Clarion Hotel & Congress Malmö Live.

  • Jag tycker om mitt jobb och har ambitioner att göra karriär. Jag älskar att tävla och har tidigare deltagit i tävlingar inom hotell under min gymnasietid. Det ska bli otroligt spännande att få representera Sverige i Euroskills i Budapest. Jag är riktigt taggad!

Emil Fäldt

Emil kommer nu påbörjat träningen inför Euroskills i Budapest tillsammans med sin coach Eva Lönn. Med Evas rutin och professionalism och Emil målmedvetenhet är vi övertygade om att de kommer att nå långt i Budapest.  

  • Emil har två guld och ett silver i SM och EM,  han en gedigen tävlingserfarenhet och vet vad som gäller.

Göran Andersson ordförande i UHR

Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, c/o Visita, Box 3546, 103 69 Stockholm